paardenoren vers

Vlees drogen voor je hond

 

 

Gemiddelde droogtijden van vlees: 
Alles is natuurlijk afhankelijk van de droger en de ruimte
waar gedroogd wordt. 

De ongeveer tijden zijn gebaseerd op max temperatuur, 
dus ca 70 graden. De meeste hebben een droogmachine
zonder temperatuurregelaar. 
Ook al zouden wii een totaalschema willen maken dan 
hebben we ondertussen een verzameling van heel veel 
droogmachines nodig , tussen de droogmachines zit 
namelijk ook een groot verschil. 
Ook maakt het veel uit waar je droogt, binnen naast de 
verwarming, in een ongisoleerde garage etc. 
De luchtvochtigheid heeft er namelijk ook veel mee te 
maken. 


Eigenlijk valt er van alles te drogen, verwijder wel zoveel
mogelijk vet, dit verkort de droogtijd en zorgt er tevens voor dat uw machine langer mee gaat.

Eendenvleugels 36 uur 
Eendenvoeten 48 uur 
Ganzenvoeten 60 uur 
Groente ,Fruit en kruiden 
Hart 0,5 cm dik ( lams, Rund ) 15 uur 
Hart ( kippen/ eenden ) 40 uur 
Kippetenen / voetjes 60 uur 
Konijnenoren 48 uur 
Lamsoren 50 uur 
Lever ( Rund. kip, lam, paard, hert etc) 30 uur 
Long dunne plakken ca. 0.5 cm 12 uur 
Long ( Rund, kip, lam, paard, hert etc) 24 uur 
Pens ( Rund, lam,Geit ) 24 uur 


Runder Geelhaar ( korte stukken ) 65 uur 
Runder Geelhaar ( lange stukken ) 100 uur 
Runderoren met oit 60 uur 
Runderoren zonder pit 24 uur 
Spiervlees zoals kipfilet o.a. 30 uur 
Spiervlees ca0.5cm dik gesneden 1 5 uur 
Vis huiden allerlei 12 uur 
Vishuiden opgerold 50 uur 
Zalmhuiden zonder vlees 12 uur

paardenoren 48uur
Paarden maag 36/48 uur
Paarden luchtpijp  48 uur
Paarden Long   24 uur dunne plakken  of 36/40  uur voor de grotere brokken
Paarden darm ( dikke darm ) 36 uur
Paarden pees  48/60 uur Afhankelijk van de dikte
Paarden Buikgeelhaar heel 36 uur gerold tot kauwstaaf 50 uur
Paarden geelhaar ( nekspier)  48 uur
Paarden aorta  36 uur
Paarden neus /lip  heel 70 uur  , in reepjes 48 uur
Paarden Tong  40 uur
Paarden hart 30 uur dunne plakken/repen
Paarden vlees 30 uur dunne plakken 

 

Het hangt er natuurlijk ook vanaf hoe dik en hoe groot je 
het vlees snijd. 
Long en pens drogen sneller dan spiervlees..

Vet droogt niet, en vaak daardoor ook het vlees eronder niet.

 

Aanvulling stuur een mailtje Klik hier 

 

Meer nieuws

Wij blijven open

Wij als dierenwinkel horen bij de essentiële levensbehoeften , dus mogen wij morgen om 09:30 onze deuren gewoon openen.Wij wensen al onze mede collega's / klanten die wel moeten sl...

nieuwe Regio's

Vanaf Half januari gaan wij starten met onze nieuwe diepvries regiobezorging, Dit zal aan het begin 1x per maand zijn.   Hier heeft u alvast een kijkje naar de nieuwe ...

Vlees drogen voor je hond

  Gemiddelde droogtijden van vlees: Alles is natuurlijk afhankelijk van de droger en de ruimtewaar gedroogd wordt. De ongeveer tijden zijn gebaseerd op max temp...
Logo iDeal Logo Bancontact Logo PostNL Logo MyParcel Logo Gunshies Regiobezorging